laupäev, 30. november 2019

Riia on lihtsalt imeline!

Kuna meie praktikaaeg on jõuluootuse ajal ja liigume väljas paraku ainult pimedal ajal, siis on meil võimalus näha Läti pealinna tuledes ja jõulukaunistustes! Kinnitan teile, et see kõik on maaliliselt ilus!😊 Vaadake ise!

III Nädal

Kolmas nädal on läbi saanud. Pagarite juures oli oluliselt raskem ja töö oli intensiivsem.
Võiks öelda, et nädala peamiseks sõnaks oli küpsised. Neid sai tehtud igasuguseid ja väga palju.
Lisaks küpsistele sain pärmitainast kihistada, täidiseid panna ja pirukate vormimisel aidata. Näiteks kohvisaiad, viineripirukad ja pitsasaiad.
Peale tööd sai käidud ka paaris muuseumis ja nii see nädal läbi saigi.












kolmapäev, 27. november 2019

Täna oli jälle vahvat nikerdamist...

Tegime selliseid vahvaid nikerdisi! Üsna töömahukas, aga tulemus oli väga ilus!
Ja muidugi korvikeste tegemine, neid oli täna vaja niiiiiiiiiiii palju, üsna tüütu tegevus, aga väga hea praktika!😊 Kui ikka mitu plaaditäit ära topid, siis oled proff valmis!🍰
Ja muidugi küpsiseid ja palju! Tegime selliseid küpsiseid, nagu meie Kevadlill, aga kahekordse, moos vahel. Ka väga lahe!
Peale tööd vanalinna jalutama. Lasin end šokolaadipoel ära ahvatleda!☕🍮

esmaspäev, 25. november 2019

Kolmas nädal algab pagarite juures.🥨

Kaks viimast nädalat oleme Markoga pagaris praktikal. Triinu jäi kondiitrite juurde. Jälle kõik uued näod ja uued tooted, väga põnev! Alustasime päeva üsna suure sahmimisega, vaja oli transpordiks valmis panna vastavad kogused saiakesi ja pirukaid, mis läksid erinevatesse kohvikutesse. Erinevaid tooteid oli miljon mu arust! Lätikeelsete nimetustega tooted lugesin poolvigaselt ja neile tundus, et väga naljakalt ette ja siis keegi osutas, kust seda või teist toodet võtta. Nii saimegi kõik pakitud, lõpuks jäi isegi umbes kolm toodet meelde, mida lätikeelselt nimetada ja ka toote pilt silme ette manada, et oli vist see!😁
Siis tegime väikeseid kringlitaolisi küpsiseid terve togitäie ja veel mingeid magusaid pätsikesi. Saime harjutada ka ühe punutise tegemist. Saime teha ka nunnusid minicroissante. Pakkisime ära küpsised, mis olid vahepeal ahjus käinud.
Siis kihistasime ära tohutu hulga pärmitainast käsitsi taignarulliga, kuigi rullimismasinaid oli ka. Kuna oli vahetuse viimane päev, siis oli tööd vähem ja meid lasti vabaks juba 12 paiku! Sõime veel lõunat kohapeal, mis on muide tasuta! Väga muljetavaldav! Ja siis kasutasime juhust ja käisime linna peal jalutamas. Sõjamuuseum oli tasuta ja 5 korrusel, võtsime ka selle külastuse ette. Oli põnev! Veel sattusime vahakujude muuseumi, see oli pisike, aga lõbus ikkagi! 
Oligi kokkuvõtteks jälle lahe ja õpetlik päev!😁