reede, 22. november 2019

Teine nädal

Esmaspäeval oli Läti Vabariigi aastapäev, siis olin ka sellel päeval praktikal ning tänu sellele sain reedese päeva vabaks, et saan tutvuda rohkem Riia linnaga. Läti Vabariigi aastapäeval paraadi vaatama ei jõudnud, aga läksime õhtul ilutulestikku vaatama.




Esmaspäeval ja teisipäeval tegin ikka samu kooke, aga kolmapäeval ja neljapäeval sain kahe teise kondiitri tööd jälgida ja neid aidata. Nendega suhtlesin vene keeles. Sain väga hästi aru mida nad rääkisid, kui ei saanud, siis nad näitasid ette, aga minul endal oli rääkimisega vastu natuke raskusi, aga sain hakkama. Sain laotada vaarikaid kookide peale, sain teha pähklikesi, pulgakooke ja  šokolaadikomme ning sain teha peaaegu otsast lõpuni punase sameti rullbiskviiti.

 
 

 


Natuke transpordi juttu ka. Muidu hommikuti lähen jala  Slokas iela trammipeatusesse umbes 23 minutit ning sealt sõidan number 10 trammiga lõpppeatusesse Bišumuiža, mis on töökoha lähedal, umbes 25 minutit. Koju tulles vahel ei kõnni seda 20 minutit vaid sõidan trammiga peatusesse Nacionala biblioteka, ning sealt lähen üle tee asuvas peatuses number 9 trolli peale, mis toob mind 4 minuti kaugusel kodust Kipsala peatusesse.

Neljapäeva õhtul otsustasin külastada Natural history museum of Latvia, mis on loodusmuuseum. Neljapäeviti kella 17 - 18-ni on seal muusemisse tasuta sissepääs. Seal oli neljal korrusel erinevad kategooriad, näiteks kivimid, taimed, loomad, putukad jne. Muuseum oli väga põnev, sai isegi mõne lätikeelse sõna õpitud, näiteks põder läti keeles on alnis. Üheks miinuseks oli see, et eksponaatide juures olev tekst oli ainult läti keeles, et väga hästi aru ei saanud, aga iga ruumis oli seina küljes tasku, kus oli ülevaatik tekst ka inglise keeles, aga sellest oli ikka vähe abi. Muidu oli põnev ringi vaadata.

 

 

 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar